De lekkerste chocolade cake



Dit recept voor chocolade cake is misschien wel de lekkerste chocolade cake die ik geproefd heb. Ik ontdekte dit recept van Jolanda Gamp van How to cake it ongeveer een jaar geleden en sinds dien heb ik dit recept meerdere keren gebruikt zoals voor mijn drip cake.

Dit is typisch zo een recept waarbij ik alles wat ik nodig heb van te voren afweeg/meet en klaar zet voordat ik begin, ik ben namelijk zo iemand die erachter komt dat er geen bakpoeder in mijn beslag zit terwijl m'n cake al een halfuur in de oven staat ;)

Wat heb je nodig voor deze cake:
(voor exacte hoeveelheden: zie tabel onderaan)
Roomboter
Suiker
Eieren
Cacao
Water
Bloem
Baking soda
Bak poeder
Zout

Een mixer (een staande mixer heeft de voorkeur)
Mengkom
Maatbeker
Garde
Rubberen spatel
Zeef
Bakpapier
En bakblikken

Hoe maak je deze heerlijke cake...

Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout in je mengkom, roer alles goed door met je garde.

Kook je water en meng met een garde je cacao poeder door het kokende water. Zet je cacao apart om het een klein beetje af te laten koelen.

Mix de boter samen met de suiker op medium snelheid totdat deze licht en luchtig is, dit duurt 8-10 minuten.

Voeg 2 eieren per keer toe aan je boter/suiker mengsel, pas wanneer de eieren volledig zijn opgenomen voeg je nieuwe eieren toe. Schraap de randen met je spatel zowaar nodig.

Voeg nu de droge ingrediënten afwisselend met de warme cacao toe.
Je begint met de droge en daarna de natte ingrediënten, deze droge ingrediënten voeg je in 4 delen toe de cacao in 3 delen.

Bedek de binnenkant van je bakblik met bakpapier en giet daarna je beslag erin.

In het recept staat dat je je taarten altijd op 350 degrees (176 graden celcius) moet bakken. Ik ga er altijd vanuit dat wanneer niet anders aangegeven, het gaat om een elektrische oven. voor hete lucht zou je de temperatuur met zo'n 10 graden moeten verlagen.

Hieronder tref je tabel met de hoeveelheden ingrediënten per bakblik, het originele tabel op Yolanda's website is in het Engels met andere maat aanduidingen.



Reacties