Recept voor banketbakkersroom (eventueel ook lactose en glutenvrij)

Wat heb je nodig:
2 eidooiers
25 gram bloem (rijstbloem voor glutenvrij) 
1 vanille stokje of vanilleextract 
40 gram suiker 
250 ml melk (rijstmelk voor lactosevrii)

1: Klop de eidooiers samen met de suiker luchtig, roer hier de bloem doorheen en verdun met een klein beetje van de melk.

2: Breng de rest van de melk aan de kook in een pannetje.

3: Neem het pannetje van het vuur en voeg al roerend het eimengsel toe.

4: Laat al roerend het mengsel voorzichtig doorkoken totdat het de dikte van vla heeft.

5: Giet je banketbakkersroom over in een schaal en dek af met vershoudfolie, de folie moet echt op de room liggen, dit is om te voorkomen dat er een velletje op je room komt.


Ik heb dit recept getest met rijstebloem en rijstemelk, dit lukte prima en smaakte ook heerlijk! 
Zelf heb ik Indonesische roots en toen ik mijn rijstebloem/rijstemelk banketbakkersroom proefde zei ik tegen mijn vriend zo zou banketbakkersroom in Indonesië dus smaken, het deed me echt denken aan bepaalde zoete snacks uit Indonesië,

Dus bij deze: Selamat makan! (eetsmakelijk)


Reacties