Drip cake

Er is nu sinds enige tijd een nieuwe trend genaamd de "drip cake" gaande in de wereld van taarten.
Vooral op YouTube en Pinterest vind je deze taarten in overvloed.

Een drip cake is een taart die eruit ziet alsof er iets (bijv. chocolade) boven op de taart smelt en dan langs de zijkanten naar beneden loopt. Soms worden deze taarten gedecoreerd met mooie bloemen die als een boeket boven op de taart liggen, terwijl andere met een explosie van allerlei snoep, chocola en koekjes worden gedecoreerd.

Ik besloot zelf eens aan de slag te gaan en maakte voor mijn verjaardag in december mijn eerste drip cake. Ik was zeer tevreden en op mijn verjaardag zelf stond de taart te stralen op tafel :)
voor de taart kocht ik een halve kilo chocola (wat achteraf echt te veel was, ik kon nog een taart en 14 moorkoppen maken), macarons, ferrero rocher, rollo en mokka boontjes.

En dit was het resultaat:




Na mijn grote succes kon ik niet wachten om nog zo een taart te maken en dit deed ik dus afgelopen weekend voor de verjaardag van mijn zwager. 

De chocolade scherven op de taart heb ik gemaakt door witte chocolade te smelten en tempereren. Vervolgens heb ik een klein beetje van de chocolade apart genomen en met cacao kleurstoffen gekleurd. Hierna heb ik op een stukje cellofaan folie (je kan hier ook bakpapier voor gebruiken) witte chocolade uitgesmeerd in de vormen die ik wilde en vervolgens met de gekleurde chocolade gemarmerd. Verder heb ik Kinder Bueno, non-stop koekjes, merengue koekjes en KitKat pops gebruikt om de taart te decoreren



In dit filmpje kunnen jullie het proces van de taart zien. veel kijk plezier!




Voorbeelden van andere driptaarten:





Reacties

  1. Wat ziet hij er mooi uit!! Heeft u ook het recept van de taart? Graag van de chocolade versie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Iris! Ik zal het recept dat ik gebruikt heb voor de cake dit weekend online zetten :)

      Verwijderen

Een reactie posten